Back
[ Omladinski Fond ] je program Kancelarije za mlade opštine Obrenovac. [ Omladinski Fond ] poštuje osnovna 4 principa: nediskriminacija, uchestvovanje, otvorenost i odgovornost. [ Omladinski Fond ] podržava ideje koje: su originalne i zanimljive, zasnivaju se na dobrovoljnom radu, ukljucuju minimalno tri osobe, edukativnog su karaktera i imaju za cilj unapredjivanje života mladih na bilo koji nachin (kultura, umetnost, zdravstvo, obrazovanje, sport, ekologija, zaštita životne sredine )  ili  koji imaju  za cilj doprinos rešavanju konkretnog problema, kroz jednokratne akcije i kampanje.
Možeš da računaš na:

01.[ organizaciona podrška ] podrazumeva savetovanje, pomoc u planiranju, pripremi i relizaciji akcija, odabiru saradnika i učesnika aktivnosti i komunikaciji sa njima…

02.[ logistička podrška ] obuhvata pomoć u obezbedjivanju transporta, video opreme, tehničkog osoblja i promocije…

03.[ finansijska pomoć ] je u vidu malih grantova od 20 000 do 100 000 dinara.

Grantovi se dodeljuju po utvrdjenim kriterijumima, a mladi ce aplicirati preko aplikacionig formulara [ imam ideju ] . Novac se ne isplacuje “izvodjaču aktivnosti”, već „direktno“ u zavisnosti od troškova,   honorar za izvršioce ne priznajemo.
  Omladinski Fond je program za dodelu novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode mladi. Zasniva se na volonterskom radu grupe mladih ljudi koja čini tkz. Omladinski odbor i koja odlučuje o finansijskoj podršci idejama koje imaju za cilj unapređenje života vršnjaka u lokalnoj zajednici.  Omladinski fond realizujemo već 10 godina, poslednjih godina u saradnji sa Fondacijom za mlade Obrenovca i Fondacijom Ana i Vlade Divac, uz dodatnu podršku različitih donatora. Tokom tog perioda podržali smo 108 inicijativa udruženja i neformalnih grupa, u ukupnom iznosu od 10.650,890 dinara.